Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
28.04.2024
niedziela
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Konkursy i pokazy
X Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb - Sielawa Blues 2008



6 września 2008 roku w Starych Jabłonkach, podczas jubileuszowej edycji Festiwalu Sielawa Blues odbyły się X Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb.

Ekipy miały przed sobą nie lada zadanie, ich zmagania i efekt finalny pracy oceniało profesjonalne jury, jury gwiazd oraz publiczność. Podobnie jak i w poprzednich edycjach nagrodzona została również najlepsza aranżacja stoiska.

Pierwsze miejsce, 10 tysięcy złotych, pamiątkowe medale i puchar, a także upominki od sponsorów oraz nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski 2008 trafiło w ręce ekipy Hotelu Nadmorski z Gdyni: Sebastiana Truszkowskiego i Piotra Kitowskiego. Zwycięskie danie to: Grillowany sandacz z puree z czerwonej fasoli w bulionie z daschi z glonami. Aby tradycji stało się zadość, tegoroczni mistrzowie zostali wrzuceni do jeziora, w kąpieli uczestniczył również opiekun ekipy Grzegorz Labuda.

Nasze danie powstało metodą prób i błędów. Coś dodawaliśmy, coś wykluczaliśmy. Zaproponowaliśmy danie typowo azjatyckie, z produktami typowo chińskimi. Na trening nie mieliśmy zbyt dużo czasu – mówili przemoknięci i oszołomieni wygraną zwycięzcy.

Drugie miejsce na podium wywalczyli Marek Zub i Łukasz Konik - Verde Montana, którzy otrzymali 6 tysięcy złotych, pamiątkowe medale, puchar, a także upominki od sponsorów. Ekipa przygotowała danie: Sandacz z borowikami otulony wiejską słoninką, podany z pomidorkiem faszerowanym puree borowikowym z pianką z maracui. 

Brązowe medale, 4 tysiące złotych, puchar oraz upominki od sponsorów przypadły natomiast ekipie z Hotel Bristol w składzie: Łukasz Pielak, Piotr Wojda. Drużyna przygotowała na konkurs danie: Grillowany sandacz na podusi z marchwi waniliowej podany w towarzystwie pieczonego selera skąpanego w oliwce kolędowej.

Jury gwiazd, w którego skład weszli: Dariusz Fabrykiewicz, Andrzej Grabarczyk, Tomasz Kozłowicz, Beata Mularska, Hanna Szymanderska oraz Robert Sowa swoją nagrodę przyznało drużynie z kołobrzeskiej restauracji Pergola, w składzie: Adam Dmyterko, Bogumił Bartecki.

Odwiedzający imprezę goście docenili natomiast starania Witolda Kąkolewskiego i Tomasza Kozaka - Unity Line. To właśnie w ich ręce powędrowała nagroda publiczności.

Nagroda za najlepszą aranżację stoiska powędrowała do ekipy Hotelu Bryza.  

Nad prawidłowym przebiegiem konkursu czuwało jury w składzie: Theofilos Vafidis, Marek Widomski, Giancarlo Russo, Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Jarosław Walczyk, Rafał Targosz, Karl Niederle.

W konkursie wzięli również udział:

  • Tomasz Behrendt, Łukasz Lewandowski - Restauracja Malinowy Ogród
  • Damian Krępeć, Marcin Gigla - Restauracja Frycówka
  • Przemysław Woźny, Dominik Krzak - Novotel Marina w Gdańsku
  • Łukasz Szczepaniak, Karol Regliński  - Hotel Haffner
  • Robert Wojnarowski, Paweł Wiśniewski - Hotel Jan III Sobieski
  • Marcin Ruszkowski, Mariusz Czyż - Sodexho Polska
  • Witold Kąkolewski i Tomasz Kozak - Unity Line
  • Artur Pijanowski, Grzegorz Birek - Hotel Intercontinental
  • Maciej Gołdyn, Katarzyna Pankiewicz - Hotel Zamek Krasiczyn
  • Adam Dmyterko, Bogumił Bartecki - Restauracja Pergola
  • Grzegorz Konkol, Grzegorz Śledź - Hotel Bryza
  • Jurij Dubovskij, Inesa Sumilowa - Diplomas, Litwa
  • Rafał Ratajczyk, Paweł Ryckiewicz - Art. Hotel i Restauracja
  • Michał Karadżow, Adrian Urbański - Restauracja Moonsfera
  • Szymon Bracik, Mirosław Stańczak - Via Toscana
 
 
Sponsorem relacji jest:
 
null
Küppersbusch Polska  c/o TEKA Polska Sp. z o.o.
ul. 3-go Maja 8
PL 05-800 Pruszków
Tel. +48 22 738 32 88
Fax +48 22 738 31 68

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Gratulacje ;)"
(08.09.2008 - 20:49)  (kucharze z mazowsza)
"podziekowania"
(10.09.2008 - 22:55)  (Łukasz Konik)
"i o to chodzi"
(21.09.2008 - 10:02)  (Marcin Mazur)
"witek rządzi"
(20.09.2008 - 09:09)  (adam mićko)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000